Interesselijst Diëtisten- Basisscholing tot parkinsonNetzorgverlener 2024

Om aan te sluiten bij ParkinsonNet dient u eerst de basisscholing te volgen, die één keer per jaar wordt gegeven in het najaar. Hieraan voorafgaand vindt een selectieprocedure plaats. U kunt zich alvast inschrijven op de interesselijst voor 2024.

Om aan te sluiten bij ParkinsonNet dient u eerst de basisscholing te volgen, die één keer per jaar wordt gegeven in het najaar. Hieraan voorafgaand vindt een selectieprocedure plaats. U kunt zich alvast inschrijven op de interesselijst voor 2024.

Inhoud

Voor paramedici geldt een selectiebeleid voor toetreding tot de basisscholing. Meer informatie over deze procedure leest u hier.

De prijs voor de scholing is onder voorbehoud.Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke, gespecialiseerde, zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken binnen een netwerk en volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De basisscholing bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

·        Vier online interactieve colleges

·        Twee praktijkdagen

·        ParkinsonNet jaarcongres


De vier interactieve online colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dagen zijn monodisciplinaire praktijkdagen en een verdere verdieping in het werken volgens de monodisciplinaire richtlijnen.


Programma 2023 (ter indicatie)

Multidisciplinaire deel - verdeeld over 4 interactieve online colleges:

Vrijdag 15 september - Introductie in de parkinsonzorg

Vrijdag 22 september - Ziekte van Parkinson & atypisch parkinsonisme

Vrijdag 29 september - Psychiatrie, cognitie & psychosociaal

Vrijdag 6 oktober - Behandeling

De online colleges zijn van 11.00 - 12.30 uur met aansluitend een vragenblok van 20 minuten. Het vragenblok is niet verplicht.


Praktijkdag 1 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Vrijdag 3 november 2023


Praktijkdag 2 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Woensdag 13 december 2023


ParkinsonNet congres

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar 2024.


Afronding

Pas na het live volgen van alle online colleges en aanwezigheid bij alle praktijkdagen, bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen.


Studiemateriaal

Vier weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.


Voorbereiding

Voorafgaand aan elk interactief college of praktijkdag maakt u voorbereidingsopdrachten. De voorbereidingstijd varieert van 2- 4 uur per interactief college/praktijkdag.

Studiebelasting

Voorafgaand aan elk interactief college of praktijkdag verwachten wij dat u de voorbereidingsopdrachten maakt. De voorbereidingstijd varieert van 2-4 uur per interactief college/praktijkdag. 


Toelatingseisen

Deelnamevoorwaarden en privacyverklaring

Na afronding van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en vragen wij u nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.


Kwaliteitsregistratie

U heeft een registratie in een kwaliteitsregister voor uw zorgdiscipline.


Locatie

Omgeving Utrecht
Stationsplein 1
3511EN Utrecht
Stationsplein 1
3511EN Utrecht


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?