Specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, Physician Assistant

De scholing voor dit najaar zit vol! Bent u geïnteresseerd om deel te nemen in het najaar van 2024? Schrijf u dan via deze pagina in.

De scholing voor dit najaar zit vol! Bent u geïnteresseerd om deel te nemen in het najaar van 2024? Schrijf u dan via deze pagina in.

Inhoud

Ligt uw hart bij de zorg voor mensen met parkinson? De specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en physician assistant spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met parkinson.


Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke, gespecialiseerde, zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken binnen een netwerk en volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

  • Vier online interactieve colleges
  • Twee praktijkdagen
  • ParkinsonNet jaarcongres


De vier interactieve online colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dagen zijn monodisciplinaire praktijkdagen en een verdere verdieping in het werken volgens de monodisciplinaire richtlijnen.


Programma 2023

Multidisciplinaire deel - verdeeld over 4 interactieve online colleges:

Vrijdag 15 september - Introductie in de parkinsonzorg

Vrijdag 22 september - Ziekte van Parkinson & atypisch parkinsonisme

Vrijdag 29 september - Psychiatrie, cognitie & psychosociaal

Vrijdag 6 oktober - Behandeling

De online colleges zijn van 11.00 - 12.30 uur met aansluitend een vragenblok van 20 minuten. Het vragenblok is niet verplicht.


Praktijkdag 1 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Donderdag 2 november 2023


Praktijkdag 2 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Donderdag 7 december 2023


ParkinsonNet congres

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar 2024.


Afronding

Pas na het live volgen van alle online colleges en aanwezigheid bij de praktijkdag, bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen.


Deelnemen aan ParkinsonNet

U rondt de opleiding tot ParkinsonNetzorgverlener af en bent daarna op persoonlijke titel deelnemer van ParkinsonNet. Om kwaliteit van zorg aan mensen met parkinson blijvend te garanderen, moet u zich als aangesloten zorgverlener om het jaar herregistreren. Wat betekent dat voor u?


Verpleegkundig specialist:

  • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s).


Physician assistant, specialist ouderengeneeskunde:

  • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s).

Studiebelasting

Studieduur: 7 dagen.

Zelfstudie: de voorbereidingstijd varieert van 2 - 4 uur per interactief college/praktijkdag. 


Studiemateriaal

Twee weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.


Toelatingseisen

Deelnamevoorwaarden en privacyverklaring

Bent u verpleegkundige in opleiding tot specialist? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een scholing bij ParkinsonNet.


Na afronding van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en vragen wij u nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.


Locatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?