Maatschappelijk werker 2023

Ligt uw toekomstig expertise als maatschappelijk werker in het begeleiden van mensen met parkinson(isme)? Door de cognitieve uitdagingen waar veel mensen met parkinson voor staan, is uw specialisme hard nodig.

Ligt uw toekomstig expertise als maatschappelijk werker in het begeleiden van mensen met parkinson(isme)? Door de cognitieve uitdagingen waar veel mensen met parkinson voor staan, is uw specialisme hard nodig.

Inhoud

Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke, gespecialiseerde, zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken binnen een netwerk en volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

·        Vier online interactieve colleges

·        Twee praktijkdagen

·        ParkinsonNet jaarcongres


De vier interactieve online colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dagen zijn monodisciplinaire praktijkdagen en een verdere verdieping in het werken volgens de monodisciplinaire richtlijnen.


Programma 2023

Multidisciplinaire deel - verdeeld over 4 interactieve online colleges:

Vrijdag 15 september - Introductie in de parkinsonzorg

Vrijdag 22 september - Ziekte van Parkinson & atypisch parkinsonisme

Vrijdag 29 september - Psychiatrie, cognitie & psychosociaal

Vrijdag 6 oktober - Behandeling

De online colleges zijn van 11.00 - 12.30 uur met aansluitend een vragenblok van 20 minuten. Het vragenblok is niet verplicht.


Praktijkdag 1 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Donderdag 2 november 2023


Praktijkdag 2 - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag van 09.00 - 17.00 uur

Maandag 27 november 2023


ParkinsonNet congres

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar 2024.


Afronding

Pas na het live volgen van alle online colleges en aanwezigheid bij alle praktijkdagen, bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen.


Deelnemen aan ParkinsonNet

U rondt de opleiding tot ParkinsonNetzorgverlener af en bent daarna op persoonlijke titel deelnemer van ParkinsonNet. Om kwaliteit van zorg aan mensen met parkinson blijvend te garanderen, moet u zich als aangesloten zorgverlener om het jaar herregistreren. Wat betekent dat voor u?

  • U voldoet de jaarlijkse deelnamebijdrage van € 135,- per kalenderjaar (betaling hiervan start het jaar na afronden van de basisscholing)
  • U woont eens per twee jaar het ParkinsonNet congres bij
  • U neemt ieder jaar deel aan minimaal twee multidisciplinaire ParkinsonNet bijeenkomsten. Lukt het u niet bij alle twee de bijeenkomsten aanwezig te zijn, dan heeft u eenmaal per jaar de mogelijkheid om voor één bijeenkomst een alternatief op te voeren
  • Per jaar kan u één ParkinsonNet bijeenkomst omruilen voor een alternatief
  • U vult jaarlijks de ParkinsonNet kwaliteitsmonitor in
  • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s).


BPSW certificaat

Deelnemers mogen deze training voor 2 scholingsdagen meenemen voor het certificaat gezondheidszorg maatschappelijk werker van BPSW.  Als je binnen 5 jaar minimaal 10 scholingsdagen uit het aanbod voor scholing ‘Gezondheidszorg Maatschappelijk Werker’ hebt gevolgd en een compleet portfolio kunt overleggen, kom je in aanmerking voor het Certificaat Gezondheidszorg Maatschappelijk Werker.

Studiebelasting

Studieduur: 7 dagen

Zelfstudie: dit varieert tussen de 2 á 4 uur per interactief college/praktijkdag


Studiemateriaal

Twee weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.


Toelatingseisen

  • U heeft de opleiding tot maatschappelijk werker/sociaal werker afgerond en hebt affiniteit met de ziekte van Parkinson.
  • Na afronding van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en vragen wij u nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.

Locatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?