Farmaceutische zorg voor mensen met parkinson 2023

De scholing voor dit najaar zit vol! Bent u geïnteresseerd om deel te nemen in het najaar van 2024? Schrijf u dan via deze pagina in.

De scholing voor dit najaar zit vol! Bent u geïnteresseerd om deel te nemen in het najaar van 2024? Schrijf u dan via deze pagina in.

Inhoud

Mensen met parkinson gebruiken vaak veel (verschillenden) soorten medicatie en komen gemiddeld vier keer per jaar bij de apotheek. Als apotheker heeft u hierin een belangrijke begeleidende en adviserende rol.


De behandeling van mensen met parkinson is complex. Om u hier meer inzicht in te geven, krijgt u eerst een introductie in de ziekte van Parkinson. Deze introductie is toegespitst op de klinische verschijnselen en medicamenteuze behandeling. Veel mensen met parkinson krijgen te maken met een diversiteit aan medicatie en formuleringen, die allemaal hun eigen plaats in de behandeling hebben. Daarnaast kunnen medicijnen die voor andere aandoeningen worden gebruikt, interacties geven met de parkinsongerelateerde medicijnen. Ook het verbeteren van de therapietrouw bij mensen met parkinson is van groot belang. Een verhoging van de therapietrouw kan namelijk bijdragen aan het voorkomen van onnodige complicaties, ziekenhuisopnames en daarmee ook het voorkomen van onnodige kosten.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van deze scholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De vier interactieve online colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dag is een monodisciplinaire praktijkdag.


Programma 2023

Multidisciplinaire deel - 4 interactieve online colleges - 11.00 - 12.30 uur

Vrijdag 15 september  Introductie in de parkinsonzorg               

Vrijdag 22 september  Ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen        

Vrijdag 29 september  Neuropsychiatrie, cognitie & psychosociaal        

Vrijdag 6 oktober        Behandeling van parkinson(isme)       


Monodisciplinair – fysieke scholingsdag - 08.30 – 17.00 uur

Maandag 13 november              BCN Utrecht, locatie Daltonlaan


ParkinsonNet congres 2024

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar van 2024.


ParkinsonNet apotheker

Na afronding bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen. Als deskundige parkinson-apotheker kunt u zich dan in uw regio profileren en u bent voor patiënten en verwijzers vindbaar in de online Parkinson Zorgzoeker. Om de kwaliteit van de zorgverleners in het netwerk te waarborgen, heeft ParkinsonNet een kwaliteitsbeleid opgesteld dat geldt voor alle ParkinsonNetzorgverleners. Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het herregistreren en de deelnamevoorwaarden.

Docenten

  • Clementine Stuijt

    Klinisch apotheker en aangesloten bij ParkinsonNet.

Studiebelasting

Studiebelasting

6 dagen

Zelfstudie: De voorbereidingstijd varieert van 2 - 4 uur per interactief college/praktijkdag.


Studiemateriaal

Twee weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.Toelatingseisen

U dient voldoende vaardigheden te hebben om medicatiebeoordelingen uit te voeren. Dat kan enerzijds blijken uit het volgen van de SAFE of PIAF cursus danwel dat u zelf op dit moment medicatiebeoordelingen uitvoert in de dagelijkse praktijk (minimaal 20 per jaar).  


Locatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?