Interesselijst PWR! Online powertraining bij parkinson 2022
Alleen ParkinsonNet deelnemers kunnen zich inschrijven voor deze scholing.

Dit is alleen een informatiepagina. Schrijf u in op de interesselijst en wij sturen u de informatie toe om aan te melden voor deze online workshop op 20 en 21 november.

Dit is alleen een informatiepagina. Schrijf u in op de interesselijst en wij sturen u de informatie toe om aan te melden voor deze online workshop op 20 en 21 november.

Inhoud

We gaan aan de slag met praktische oefeningen met grote amplitude en hoge snelheid. De trainers maken de vertaalslag naar het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, waarmee u direct leert de interventies toe te passen in de ergo- of fysio-praktijk.


De scholing start met een korte theoretische achtergrond over de meerwaarde van PWR! bij de ziekte van Parkinson. Vervolgens gaat u praktisch aan de slag om de "Basic4" van PWR! te leren. In de loop van de dag zijn patiënten aanwezig om ook daadwerkelijk praktisch aan de slag te gaan. Er is continu aandacht voor hoe u PWR! integreert in uw behandeling. U leert over de mogelijkheid tot 'leren' bij mensen met parkinson en gaat u de 'PWR! Moves' trainen. Op beide scholingsdagen wordt steeds de koppeling gemaakt van oefening naar dagelijkse handelingen en activiteiten, zoals uit bed komen, de afwasmachine uitpakken en eten. De training is volledig in het Engels.


Leerdoelen

U leert:

  • de laatste evidentie voor (het belang van) bewegen bij de ziekte van Parkinson en parkinsonismen;
  • de rationale achter de PWR! training;
  • inzicht te krijgen in de belangrijkste voorwaarden van een oefenprogramma bij de ziekte van Parkinson;
  • oefeningen op basis van de PWR! principes uit te voeren;
  • patiëntspecifieke oefeningen op basis van PWR! op te stellen;
  • patiënten te begeleiden in het uitvoeren van oefeningen op basis van PWR!;
  • patiënten te begeleiden het nieuw geleerde onderdeel te maken van dagelijkse handelingen en te integreren in het dagelijkse leven.


Na afloop van deze training bent u geregistreerd PWR! therapeut. Dat wil zeggen dat u de PWR! Moves en hetgeen wat u leert tijdens de training, kunt implementeren in uw eigen behandeling(en).


Praktische informatie

De organisatie van de PWR! Powertraining ligt volledig in handen van onze partner NFN, in de USA. Dat betekent dat zij de registratie, betaling en informatievoorziening vooraf regelen. U ontvangt als ParkinsonNetzorgverlener een mooie korting op het inschrijfgeld.


Datum:              21 en 22 november 2022

Tijd:                   21 november 11.30 - 22.00 uur (Nederlandse tijd)

22 november 12.00 - 19.30 uur (Nederlandse tijd)

Programma:     Het volledige programma vindt u hier

Kosten:             600 DOLLAR (inclusief korting)

Plaats:               Online via Zoom


Vragen?

Stel deze dan via workshopsinfo@pwr4life.org. Als uitzondering, omdat de scholing volledig online vanuit de USA te volgen is, organiseert ParkinsonNet deze scholing niet zelf. Dat betekent dat u zich voor vragen dus ook tot hen mag richten. 


Studiebelasting

Voorbereiding

Voor deze trainingsdag dient u een aantal artikelen te lezen ter voorbereiding. Dit kost u ongeveer drie uur.


Toelatingseisen

ParkinsonNet fysio- oefentherapeut of ergotherapeut kunnen deelnemen aan deze training.


Locatie

Online
Contact

Heeft u vragen over deze scholing?