Klinisch geriater, physician assistant, (klinisch) psychiater, revalidatiearts

Ééndaagse basisscholing voor klinisch geriaters, physician assistants, (klinisch) psychiaters en revalidatieartsen.

Ééndaagse basisscholing voor klinisch geriaters, physician assistants, (klinisch) psychiaters en revalidatieartsen.

Inhoud

Meld u aan voor de interesselijst. Zodra de inschrijving wordt geopend, ontvangt u automatisch een uitnodiging per e-mail.


Deze ééndaagse Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener is een introductie op de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen voor alle disciplines. De dag bestaat uit plenaire sessies, waarin gerenommeerde parkinsonexperts vertellen over de klinische verschijnselen bij deze ziektebeelden, de medische- en paramedische behandeling en de cognitieve- en psychosociale aspecten die een rol kunnen spelen. De Parkinson Vereniging verzorgt een presentatie over hun werk en wat zij parkinsonzorgverleners en de patiënten te bieden hebben. Hiernaast vertelt een ervaringsdeskundige, middels een interview, over haar leven met de ziekte van Parkinson.


Algemene leerdoel Basisscholing tot ParkinsonNet zorgverlener

Na afloop van de Basisscholing tot ParkinsonNet zorgverlener bent u geschoold in de laatste ontwikkelingen omtrent de ziekte van Parkinson en de medische en paramedische behandelmogelijkheden.


Studiemateriaal

U ontvangt circa 3 weken voorafgaand aan de scholing een link naar Dropbox waarin alle relevante scholingsdocumenten, waaronder de studiehandleiding, geplaatst worden.

Alle studiematerialen zijn inbegrepen bij de studiekosten.


E-learning

Voorafgaand aan de scholingsdag dient u de e-learning te volgen die bestaat uit twee modules. Module één richt zich op de ziekte van Parkinson, module twee richt zich op de medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling. De e-learning dient te worden voltooid, alvorens u deel mag nemen aan de basisscholing. De studiebelasting hiervoor bedraagt circa 2-4 uur.


Deelnamevoorwaarden en privacyverklaring

Na het succesvol afronden van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en wordt u gevraagd nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.

Docenten

  • Bas Bloem

    Neuroloog, afdeling neurologie Radboudumc Nijmegen / Parkinsoncentrum (ParC)

  • Bart Post

    Neuroloog, afdeling neurologie Radboudumc Nijmegen / Parkinsoncentrum (ParC)

  • Teus van Laar

    Neuroloog en klinisch farmacoloog bij Punt voor Parkinson

Studiebelasting

De basisscholing vindt plaats in de periode april-mei-juni 2020. Zodra de scholingsdatums bekend zijn, worden deze gepubliceerd op deze website.

Één scholingsdag, 2-4 zelfstudie.


Toelatingseisen

U dient Klinisch geriater, physician assistant (klinisch) psychiater of revalidatiearts te zijn en affiniteit te hebben met de ziekte van Parkinson.


Locatie

NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?