Maatschappelijk werker

Ligt uw toekomstig expertise als maatschappelijk werker in het begeleiden van mensen met parkinson(isme)? Door de cognitieve uitdagingen waar veel mensen met parkinson voor staan, is uw specialisme hard nodig.

Ligt uw toekomstig expertise als maatschappelijk werker in het begeleiden van mensen met parkinson(isme)? Door de cognitieve uitdagingen waar veel mensen met parkinson voor staan, is uw specialisme hard nodig.

Inhoud

Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke, gespecialiseerde, zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken binnen een netwerk en volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener 2020 bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

·        Vier online interactieve colleges

·        Twee praktijkdagen

·        ParkinsonNet jaarcongres


De vier interactieve colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dagen zijn monodisciplinaire praktijkdagen en een verdere verdieping in het werken volgens de monodisciplinaire richtlijnen.


Programma 2020

Vrijdag 18 september      11.00 – 12.30 Online interactief college

Vrijdag 25 september      11.00 – 12.30  Online interactief college

Vrijdag 2 oktober             11.00 – 12.30 Online interactief college

Vrijdag 9 oktober             11.00 – 12.30  Online interactief college


Maandag 9 november    09.00 – 17.00 Praktijkdag NBC in Nieuwegein

Vrijdag 11 december       09.00 – 17.00 Praktijkdag NBC in Nieuwegein


ParkinsonNet congres 2021

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar van 2021.


Donderdag 18 maart:   Postillion Convention Centre WTC in Rotterdam

Vrijdag 9 april:               Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle

Vrijdag 21 mei:               1931 Congrescentrum in Den Bosch


Afronding

Pas na het live volgen van alle online colleges en aanwezigheid bij alle praktijkdagen, bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen.

Docenten

  • Colin van der Heijden

    Maatschappelijk werker Radboudumc Nijmegen / Parkinsoncentrum (ParC)

Studiebelasting

Studiemateriaal

Vier weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.


Voorbereiding

Voorafgaand aan elk interactief college of praktijkdag maakt u voorbereidingsopdrachten. De voorbereidingstijd varieert van 2- 4 uur per interactief college/praktijkdag. 


Toelatingseisen

  • U heeft de opleiding tot maatschappelijk werker/sociaal werker afgerond en hebt affiniteit met de ziekte van Parkinson.
  • Na afronding van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en vragen wij u nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.

Locatie

NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?